Baseball szakosztály

A MAFC Baseball Szakosztálya 2011 tavaszán kezdte meg működését a kerületben 80 igazolt játékossal. A XI. kerületben minden általános iskolába eljutottunk, népszerűsítve a sportolást és a baseball-t. A hatalmas toborzási projektben nagyon sok magyar és amerikai edző vett részt. A baseball ilyen nagyságú népszerűsítése és a szakosztály működtetése Dr. Vámos Attilához, a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetség (MOBSSZ) akkori elnökéhez kötődik.

Csapatunk OB I. helyezett lett 2012-ben és 2013-ban, 2014-ben és 2015-ben pedig OB II. helyezést értünk el a seniors korcsoportban. A sikerekhez jelentős mértékben hozzájárult a baseball szakosztály korábbi vezetőedzője, az amerikai Duncan Johnson és segédedzője Pál Bottyán László. Közös munkájuk eredménye hozta meg az edzések tematikájában a rendezettséget és a szakmaiságot, amiben természetesen más amerikai és magyar edzők is kiemelkedő szerepet játszottak. A csapat életében hosszabb távon sikeres önkéntes edzői munkát végeztek (a teljesség igénye nélkül): Gintner Domonkos, Katona Tamás és Latinovics Ádám. A külföldiek közül Joseph Kamide, Justin Prinstein és Soichiro Ichi. A szakosztály vezetését és a vezetőedzői feladatokat Pál Bottyán László baseball sportedző látja el 2014. óta. 2016-ban pedig a szakosztály vezetésébe Nagy Gergely kapcsolódott be, aki kiemelkedő támogatói és PR tevékenységet folytat a csapat érdekében.

Jelenleg 9 éves kortól tudnak nálunk sportolni az érdeklődők kisebb létszámban, de magasabb színvonalon. Minden játékost leigazolunk a Magyar Országos Baseball és Softball Szövetséghez. Az edzések heti két alkalommal valósulnak meg, valamint a baseball szezonban minden hétvégén bajnoki meccseket játszunk országszerte (pl.: Jánossomorja, Debrecen, Érd, Jászberény, Nagykovácsi, Szentendre, Nagykanizsa). A játékosokat minden évben visszük nemzetközi tornákra (Hluboka, Prága, Cseh Köztársaság), ahol jelentős fejlődésen esnek át, valamint gyerekeink a Magyar Baseball Válogatottban is képviselik Magyarországot külföldön (Novara, Olaszország, Kutno, Lengyelország).

A felkészülést amerikai és magyar edzők, valamint a TF-re járó önkéntesek is segítik az edzések magas színvonalának megtartása érdekében. Kiemelt figyelmet fordítunk edzőink folyamatos továbbképzésére, amire 2016-ban is sort kerítettünk Horvátországban és Szerbiában meghívott amerikai szakemberek segítségével, valamint 2017-ben Magyarországon, Diósdon.

Rendszeresen képviseltetjük magunkat sport rendezvényeken, mint például a „Decathlon Sportnap”, a „Válassz Sportot Újbudán”, a „Nagy Sportágválasztón”, a „Kihívás Napján” és a „Gazdagréti Sportnapon” is. Ezen kívül rendszeresen látogatjuk a kerületi és kerületen kívüli iskolákat, népszerűsítve a sportolást és a baseball-t. Rengeteg gyerekhez jutunk el, akik között nagyon sok a tehetséges.

A baseball a 2020-as tokiói olimpián szerepelni fog, ami régen várt hír a MAFC baseball szakosztályának. Remélhetőleg ez nagyobb figyelmet és anyagi támogatást jelent majd a MOBSSZ-nak, és a magyar baseball végre felzárkózhat a környező országok baseball színvonalához.

Weboldal: http://rangers.hu/ 

Edzések októbertől áprilisig :

Szerda: 18:00-20:00 (Szt. II. János Pál Iskolaközpont (tornaterem)1116 Budapest,Mezőkövesd út 10.)

 

Péntek: 19:00-20:30 (Budai Sportcentrum
1119 Budapest, Fehérvári út 126-128.

 

Információk az edzésekről:

Pál Bottyán László, szakosztályvezető

palbottyan@gmail.com, +36-30-402-1480