CLUBRÓL

A MAFC
 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működik az ország egyik legnagyobb, mélyen gyökeredző hagyományokkal rendelkező sportegyesülete az 1897-ben alapított Műegyetemi Atlétikai és Football Club, a MAFC.
A klub fő feladata a BME hallgatók és dolgozók sportjának szervezése, de az egyesület nyitott, jelentős számban vannak a tagjaink között, ill. veszik igénybe szolgáltatásainkat más felsőoktatási intézmények hallgatói, az egyetemen végzett mérnökeink, gyermekeik és a városkörnyék lakói is, az óvodás kortól a nyugdíjas korig. Igazolt tagjaink száma eléri az 1000 főt, de szolgáltatásaink révén több, mint ezren kapcsolódnak az egyesülethez.
 
A tevékenységünk négy nagy csoportra osztható: versenysport, szabadidősport, diáksport és a fogyatékkal élők rekreációs sportja.
 
Szakosztályaink: asztalitenisz, atlétika, autósport és motorsport, baseball, fallabda, floorball, futsal, jégkorong, kerékpár, kézilabda, korfball, férfi-női-gyermek kosárlabda, labdarúgás, lövő, mászó, ökölvívó, öttusa, rekreáció és vívás, repülő korong, férfi-női röplabda, sakk és go, súlyemelés, tájfutás, telemark, tenisz, tollaslabda, triatlon, vitorlázás, vízilabda és vízisport (kajak-kenu, evezés).
 
Szabadidő Szakosztály különféle sporttanfolyamokat (aerobic, aikido, chi-kung, cselgáncs-önvédelem, evezés, falmászás, karate, kerékpározás ninjutsu), kaland és túra, természetjáró túrákat, sítúrákat, vízitúrákat szervez.
 
A kollégiumokra épülő diáksportköröknek is a MAFC ad keretet. Itt főleg budapesti szintű bajnokságokban játszó csapatok működnek, de arra is van példa, hogy akár az NB II-be is feljutnak. A diáksportkörök sok egyéb kari sportprogramot is szerveznek a Hallgatói Képviselettel és a Testnevelési Központtal együtt.
 
fogyatékkal élők sportja, illetve a rekreációs sport is a klub tevékenységi területe. 2006 végén kezdte meg szerveződését a rekreációs vívás szakág, amely fogyatékos sportolók számára nyújtott testgyakorlási lehetőséget szakedzői irányítás és orvosi kontroll mellett, majd több szakosztályunk is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ezzel a budapesti felsőoktatásban hosszú idő óta jelentkező, a sérült vagy fogyatékos diákok esélyegyenlőségének érvényesítésére vonatkozó igényt igyekszik kielégíteni.
 
A MAFC szeretettel vár minden sportolni vágyót!