Fallabda szakosztály

Fallabda szakosztály

A MAFC Fallabda Szakosztály 2014 nyarán alakult. Első szezonunkat 6 igazolt versenyzővel kezdtük meg új csapatként az országos csapatbajnokság legalacsonyabb, 4. osztályában. A csapat a 3. helyet szerezte meg a rájátszásban, majd az osztályozón aratott győzelmével feljutott a 3. osztályba. A 2015/16-os szezonban a csapatbajnokság 3. osztályában a 4. helyen végeztünk, ugyanakkor a csapatbajnokság átszervezése miatt a 2016/17-es szezonban a 2. osztályban indulhattunk. Itt a 9. helyen zártuk a szezont, de bízunk benne, hogy az idei évben jelentősen előrébb tudunk kerülni.

Az egyéni ranglistás versenyeken megalakulásunk óta több mint ötször állt csapattag a dobogó legfelső fokán és több mint 15-ször végzett játékosunk a legjobb négyben. Az induláskor játékosaink legmagasabb felnőtt magyar ranglista helyezése 221. hely volt, mely az elmúlt évek alatt sokat javult: jelenleg két B kategóriás (ranglista 26-75), három C kategóriás (ranglista 76-150) és két D kategóriás (ranglista 150-) játékosunk van.

 

Jelenlegi játékoskeret:

Név                                       Igazolás éve                   Aktuális ranglista helyezés

Vidra Aladár                               2014                                        70

Mikó Márton                               2015                                        73

Makklári Klekner Csaba             2016                                        85

Dr. Martinek Péter                      2014                                        114

Ihász Bálint                                2015                                        146

Biró Zoltán                                 2014                                        277

Varga István                              2017                                        -

 

A csapat edzéseit a BME Sportközpontban tartja min. heti 2X2 órában. A versenyek időpontjáról, eredményekről a Magyar Fallabda Szövetség honlapján (www.squash.hu) találhatóak pontos és aktuális információk.

A BME Squash Körrel együttműködve szervezünk rendezvényeket és versenyeket is amatőr játékosoknak. A BME fallabda bajnokság évente kétszer kerül megrendezésre, ahol közel 40 játékos méri össze tudását egy barátságos verseny keretében.

Bízunk benne, hogy versenyzőink a következő években is fejlődnek, további szép eredményekkel öregbítik hírnevünket és reméljük, lesz lehetőségünk a csapat és a teljes BME-s fallabda közösség további bővítésére is.