Floorball szakosztály

Floorball szakosztály

A MAFC Floorball Szakosztályának tagjai 1989-ben kezdtek el floorballozni. Ekkor rendezett egy nemzetközi tornát az Excalibur Tours (†Gábor György barátunk) a Népliget Építők pályáján. A svéd csapat nekünk ajándékozta a palánkját és az ütőit a floorball magyarországi népszerűsítése céljából. A palánkot sajnos nem tudtuk elhelyezni, ezért ott kellett hagynunk.

Hamarosan megalakítottuk a MAFC floorball szakosztályát, mivel akkoriban a csapat nagy része a Műegyetemen dolgozott oktató-kutatóként. Ez volt az első magyarországi floorball csapat. Ettől kezdve az Egyetem tornatermében tarthattuk edzéseinket.

A 90-es évek elejétől kezdve részt vettünk minden évben a magyar floorball bajnokságban és a nagyobb magyar kupákon. Mi magunk is rendeztünk már bajnoki fordulót a Hauszmann sportcsarnokban. Többször indultunk nemzetközi kupákban is, így az európai bajnokcsapatok számára kiírt Czech Open bajnokságon.

2002-től kezdve az OB II-ben, 2004-től az OB III-ban játszunk fiatal játékosok hiányában. Az OB III Keleti csoportjában 2005 tavaszi fordulója elején az élen álltunk veretlenül.

Edzés

Péntek 20:00-22:00

Helyszín: BME Sportközpont