Korfball szakosztály

Korfball szakosztály

A szakosztályt 1993 októberében alapította egy másodéves közlekedésmérnök hallgató. A csapat kezdetben nagyrészt műegyetemi hallgatókból szerveződött, az első bajnoki idényt a 6. helyen zárta. Töretlen fejlődést mutatva a csapat eljutott a 1995-96-os bajnokság megnyeréséhez, és azóta csak kétszer adta ki kezéből a trófeát. Nemzetközi szinten is jelentős eredménynek számít a Bajnokcsapatok Európa Kupáján (BEK) elért 5. (1997.) majd 4. (1998) helyezés, ami a magyar korfball egyik legnagyobb eredménye.

Időközben komoly szervezőmunka eredményeképpen 1997-ben még egy csapat indult a bajnokságban. A szakosztály felismerte, hogy a tartós sikerek az alapos utánpótlás nevelésen múlnak. 2003-tól a magyar korfball történetében először elindult az utánpótlás bajnokság általános iskolások és középiskolások számára.

A MAFC rutinos játékosaiból verbuválódott edzők társadalmi munkában a Karinthy Frigyes Gimnáziumban tartanak edzéseket. Erre a két iskolai bázisra épülve létrejött a MAFC utánpótlás csapata, mely 2005-től a magyar bajnokság NBI/B osztályában szerepel.

 

2009-től újabb területeken szereztek tapasztalatot a szakosztály játékosai, és a magyarországi korfball elterjesztésében igencsak jelentős szerepet vállaltak tagjaink. Több játékosunk a korosztályos- és felnőtt válogatottak szövetségi kapitányaként is tevékenykedett, valamint a legfelsőbb vezetésben is képviseltettük magunkat az elnökség keretein belül.

 

A pályán 2009 óta elért jelentősebb eredményeink:

2011 NBI II. helyezés

2012 Europa Cup Shield 6. helyezés

2015 NBI V. helyezés, NBI/B III. helyezés, Mayor Cup (nemzetközi torna a visegrádi országok csapatai között V. helyezés

2016 NBI/B II. helyezés

A MAFC korfball játékosai nemcsak klubszinten sikeresek, hiszen az elmúlt években több saját nevelésű játékos is szerepelt a korosztályos (U16, U19, U21 és U23) és a felnőtt válogatottakban. Több játékosunk is egy adott szezon gólkirálynője illetve gólkirálya lett, valamint az év játékosának is megválasztották.

 

Szakosztály hírei: