Öttusa szakosztály

Öttusa szakosztály

Már a korábbi (1997 előtti) években tendenciává vált, hogy a MAFC öttusa szakosztály komoly szerepet tölt be az öttusa sportág utánpótlás nevelésében.

Számos válogatott versenyzőt adott a sportágnak, valamint más öttusa egyesületnek, mert sajnos szakosztályunknak korábban nem voltak meg azok a feltételek, hogy felnőttkorú válogatott versenyzőket megtartson. Ezért szinte „kész” versenyzőket adtunk át más öttusa egyesületnek. Azonban ez mit sem von le egyesületünk, szakosztályunk értékéből, hiszen utánpótlás nevelésben kis szakosztályunkban hatalmas erő volt, ami azóta is töretlen.

 

Sajnos az évek múlásával sem lett sokkal könnyebb az életünk.

Szakosztályunk létesítmény-helyzete 2003. óta fokozatosan egyre rosszabb lett. Ettől az évtől kezdve a Műszaki Egyetem tulajdonában lévő uszodát és atlétikai pályát már csak térítés ellenében használhattuk, folyamatosan megnehezítették helyzetünket, végül 2007-ben bezárták az uszodát és ezzel tulajdonképpen megszűnt az a bázis, ahol komoly utánpótlás munka folyt. Elveszítettük az egyik legkomolyabb bázisunkat, ahol ebben az időben 40-50 fős utánpótlás csoport edzett.

Számtalan próbálkozásunk ellenére sem sikerült a budai régióban megfizethető vízfelületet találnunk, ahol újra be tudtuk volna indítani utánpótlás csoportjainkat.

Szakosztályunk, de egyesületünk sem rendelkezik saját uszodával, vívóteremmel, lőtérrel és atlétikai pályával.

A saját létesítmény hiánya erősen gátat szab és befolyásolja a szakosztály létszámbeli és minőségi fejlődését egyaránt.

 

Bíztunk benne, hogy a Tüske csarnok uszoda elkészültével megoldódik létesítmény problémáink egy része, és végre „hazatérhetünk” anya kerületünkbe.

Sajnos ez a tervünk sem valósulhatott meg….

 

2013. óta jelentősen javult anyagi helyzetünk a kiemelt sportágak állami támogatása révén. Ennek köszönhetően az elmúlt négy évben újra gyarapodott szakosztályunk létszáma, ami az eredményességben is megmutatkozik.

 

Az elmúlt 20 évben talán nem volt olyan év, hogy ne lett volna MAFC-os nevelésű öttusázó felnőtt vagy utánpótlás korosztályos válogatott.

Számos érmet és helyezést értünk el minden nehézségünk ellenére hazai,- és nemzetközi versenyeken, Világ- és Európa-bajnokságokon.

Büszkélkedhetünk felnőtt EB és 2017-ben VB pontszerző helyezéssel, felnőtt,- utánpótlás Országos Bajnoki címmel.

 

Mindez nagy részben elhivatott edzőink áldozatos munkájának, valamint a MAFC „család” háttérmunkájának köszönhető. 

 

Elérhetőség:
Krasznai Gabriella 
06 30 212 46 04
 
Edzés helyszínek, időpontok:
Edzés helyszín: Margitsziget, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda
Időpont: kedd, szerda, csütörtök: 15:00 futás, 17:00 úszás