Tájfutó szakosztály

Tájfutó szakosztály

A szakosztály utóbbi 20 éve sajnos a stagnálás időszaka volt. 2012 nyarán bezárták a K. épület 1. sz. tornatermét az EL csarnok átadása miatt. Az új tornatermi lehetőségek bérleti díja lényegesen magasabb lett volna, amit a szakosztály már nem tudott kigazdálkodni. Ez nagy szívfájdalmunk, mert a hétfői tornatermi edzéseken nemcsak a szakosztály tagjai vettek részt, hanem a Műegyetemen vagy más fővárosi felsőoktatási intézményekben tanuló tájfutók találkozási helye is volt. A tornatermi edzéseink rendszeres vendégei közül megemlítendő Tóth Ádám „Pöti”, aki az utóbbi években a Spartan Race nemzetközi extrém futó versenyeken ér el kiváló helyezéseket, valamint Harkányi Árpád, aki rendhagyó nászútként újdonsült feleségével három év alatt körbe kerékpározta a Földet.

Az egyre nehezedő körülmények ellenére minden évben számos OB dobogót tudtak elérni a szakosztály tagjai, elsősorban a szenior kategóriákban, valamint a tájékozódási kerékpáros szakágban. A legtöbb tájfutó OB sikert Bacsó Piroska, Molnár Gábor, valamint a Bacsó Piroska, Ludvig Ágnes, Tóth Ágnes női csapat hozta. A tájékozódási kerékpáros szakágban Pálfi Antal és Kárpáti Gábor teljesítménye emelkedett ki. Azonban rajtuk kívül is többen álltak OB dobogón a szakosztályból az elmúlt 20 év során.

A szakosztályunkban kezdte tájfutó pályafutását Weiler Virág és Dalos Máté, akik azóta válogatottak lettek, és nemzetközileg jegyzett eredményeket érnek el. Virág ezen felül atlétikában is kimagaslóan teljesít, többek között már nemzetközi félmaraton versenyeken is dobogón állhatott. Szüleik a mai napig szakosztályunk tagjai.

A legidősebb generációból is többen aktívak maradtak tagjaink közül. Dr. Szarka Ernő a Szabadalmi Hivatal nyugalmazott elnöke minden évben újabb Budapest környéki területről készített tájfutó térképet, ahol eleinte a MAFC önállóan, később a BEAC tájfutóival közösen versenyt rendeztünk. Korábbi edzőnk, Dr. Fekete Jenő György a BTFSZ elnökségének munkájában vesz aktívan részt tiszteletbeli elnökként.