MAFC-Martos Kosárlabda szakosztály

 

http://sportmindig.hu/Contents/8f418f8c-a146-4587-aa29-c5bdd01f502b/Gallery/f11c99e4-b0fa-4e66-b50a-f34cf977bffd_NORM.jpgA MAFC Martos 2016. decemberében ünnepelte 40 éves évfordulóját, ahol az ez időszak alatt megfordult játékosok és családjaik részvétele mellett elfogadta meghívásunkat a korábban sikeresen működő női szakosztály több játékosa is.

Bár a mögöttünk álló 40 év nem látszik meg a csapaton , mégis a „bölcsek tanácsa” elindított egy fiatalítási programot, ami rögtön az első évben kifejezetten sikeresnek bizonyult. Jó látni, hogy sok játékos számára jelent a Martos egy biztos helyet szakmailag és emberileg egyaránt. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezért és ennek fenntartásáért sokat dolgozunk…

 

A tavalyi kerethez öt új játékos csatlakozott a 2016/17-es bajnokság elején: Kwame Robert igazából visszatért, hiszen egy szezont már játszott korábban a Martosban, mielőtt a Honvéd elcsábította az NB1-be. Csernák Ádám a BLF-ből érkezett, igazi all-around játékos. Pék Árpádot még a MAFC BME-nél töltött éveiből ismertük és már korábban is volt nálunk jó néhány edzésen. Tavaly nyáron érkezett Budapestre Jasper Ekke Gerrit Wieling, aki  egy szerencsés véletlennek köszönhetően éppen csapatkeresésben volt, amikor találkoztuk vele. Utolsóként, a szezon közben érkezett hozzánk Goran Markovic.

 

A fiatalítási program nem állt meg, a nyáron több kiszemelt játékossal is beszélgetünk a jövőbeni terveikről.

Kialakult a Regionális Bajnokság végeredménye, végül 2 győzelemmel utasítottuk magunk mögé a nagy riválist, az idén megérdemelten ezüstérmes Student SE-t.

Harcos szezon van mögöttünk és bár az NB2-ben idén nem jártunk szerencsével, nincs okunk se szégyenkezni, se szomorkodni. A bajnokságot verség nélkül megnyerő Vasas II. egy másik ligának megfelelő játékosállománnyal és edzésmunkával tölti a mindennapjait.

Tisztességgel helyt álltunk mindkét bajnokságban, és a tavaly nyáron frissen parkettázott Menyecske Aréna sok szép pillanatot láthatott idén tőlünk.